Sute de mii de comentarii pe Instagram și Twitter, știri postate pe FoxNews, BuzzFeed și toate canalele de știri despre un eveniment ce e în decursul schimbării legăturii dintre businessuri și influenceri.
Zilele trecute, Arii, influencer cu peste 2,6 milioane de followeri pe Instagram și-a împărtășit dezamăgirea cu fanii ei, acuzându-i indirect că sunt responsabili pentru eșecul ei de a lansa un brand online de haine. Pentru ca acest lucru să se întâmple, era nevoie de o comandă minimă de 36 de hanorace, fapt ce nu s-a întâmplat.
Dezamăgită că fanii nu și-au respectat cuvântul în cumpărarea produselor, Arii a creat o postare pe care apoi a șters-o. Acest gest nu a trecut neobservat și a condus la ce putem denumi noul mare scandal media, după incheierea recentelor evenimente cu Tati-James Charles-Jefree Star și Jordyn-Kylie- Tristan.
După cum observăm de fiecare dată este vorba de un trio. Dacă primele scandaluri au implicat 2 persoane principale și o a 3-a care a pus paie pe foc, acum numărul celor implicați e masiv.
Triunghiul e format de această dată din elemente mult prea puternice să nu influenceze întreaga comunitate de influenceri. E vorba de Arii, care a dat startul, cei 2,6 milioane de fani ai artistei, iar cel de-al 3-lea element implicat indirect e cel mai periculos pentru sfera de oameni cu influență. Pentru că e vorba de companii, care au început să realizeze că nu se pot baza total pe influenceri pentru reclamă.
Având în vedere că o simplă postare a unui influencer de calibrul lui Arii se plătește cu minim 10 000$, firmele vor începe să fie mai atente în deciziile lor de a lucra cu ei.
Din punctul meu s-a întâmplat exact ce trebuia să se întâmple. Cu această ocazie oamenii seduși de iluzia faimei își vor pune mai multe întrebări înainte să facă din Instagram singurul lor job. Urmările acestei știri vor fi doar pozitive:
- Copiii ușor de influențat își vor da seama că acei idoli falși poate nu sunt chiar atât de perfecți.
- Cei mai mari vor realiza că unii influenceri își folosesc fanii doar pentru câștig.
- Companiile vor fi mult mai atente și vor calcula riscul colaborării cu anumiți influenceri.
- Lumea va înțelege că nu numărul de followeri e important, ci personalitatea din spate.
- Vor ieși în evidență și mai mult cei dedicați și puși în serviciul fanilor, iar cei ce se așteaptă serviți ori își vor schimba total atitudinea, ori se vor scufunda încet și sigur.
Ca nu menționăm influencerii cu fani cumpărați. Sau cei care nu aduc altă valoare în afară de o față draguță și un corp tonifiat. Aceștia vor trebui să facă eforturi foarte mari să treacă de la partea în care își fac fanii nesiguri de aspect, la valori reale, în care vor inspira pozitiv și vor ajuta oamenii să se iubească mai mult. But it must start with yourself, indiferent de numărul de followeri.
Dacă sunteți curioși de reacțiile pe care le-a stârnit, acestea sunt cele mai populare.
„ Adevărul e că followerii ei nu sunt și clienții ei. Să înțelegi cine va cumpăra de la tine și ce va cumpăra e cheia unui business. E o lecție dificilă de business și cred că ideea de social media te poate ajuta să înțelegi că social media poate distruge mulți oameni, mai ales influenceri. ”