Self Growth

Cea mai mare putere pe care o ai la îndemână (or how to be a decent human being)

Articolul de astăzi trebuia să fie cu totul despre altceva, but life happens. M-am trezit energică și bucuroasă, dar starea mi s-a schimbat rapid când o persoană publică de la noi pe care o respectam a adoptat o atitudine extrem de imatură. Subiectul de azi: de ce optimismul este o putere super foarte tare la îndemâna fiecăruia.

Să vedem în primul rând despre ce e vorba: atunci când un om râde de o anume situație, dar nu pentru că ar fi amuzantă, ci pentru că i se pare că un om e mai prejos decât el (sau despre orice subiect ar fi vorba) se pune pe el însuși într-o lumină nefavorabilă. Întotdeauna. Nu va ajunge nimeni prea sus încercând să evidențieze lipsurile altuia. Mai ales că uneori sunt invenții sau frustrări ale celui ce face afirmațiile.

Într-adevăr, vedem destule persoane ce doresc să devină influensssări și fac aproape orice pentru asta. Poate părea amuzant pe moment, dar câtă lume îi respectă în final?

Pentru cine studiază cărți de dezvoltare personală și e bun observatori, va vedea că cei ce au ajuns cel mai sus – sunt întotdeauna pozitivi. ÎNTOTDEAUNA! Mulți nu sunt convinși de importanța optimismului, dar asta e într-adevăr ca o putere secretă. De ce?

ndirea pozitivă

În primul rând pentru că gândirea pozitivă te ajută să vezi soluții acolo unde un om normal s-ar fi dat bătut. Te ajută să vezi binele, frumosul și potențialul în oameni acolo unde ei înșiși poate nu îl văd. Te ajută să fii autentic cu tine însuți și cu cei din jur. Te ajută să devii energic, binevoitor, aventuros, să-ți înfrângi fricile, să te deschizi spre oameni și să trăiești experiențe mult mai profunde decât atunci când preferi calea cea ușoară.

Pentru că a fi optimist și a vedea partea bună a lucrurilor presupune o muncă zilnică și un progres continuu. De aceea unii preferă să fie mai comozi și să stea frumușel pe canapea criticând oamenii care fac lucruri pe care (în secret) ar vrea și ei să le facă.

Desigur, toți avem frici. Dar să critici o situație sau un om nu te va scoate din zona de comfort. Tuturor ni s-a întâmplat să criticăm, și dacă nu a fost cu un scop constructiv și pentru o concluzie benefică, nu ne-a adus nici un beneficiu.

Secretele Succesului

Hai să intrăm mai în profunzime în subiect. Poate ați văzut ce atitudine adoptăcei mai tari oameni ai societății. (Acum fiecare să-și enumere favoriții, pentru că eu pot da câteva exemple ca Tony Robbins, Michelle Obama, Oprah, Jim Kwik sau alții, dar fiecare cu gusturile lui).

Uitați-vă atenți la ce vorbesc. Cât din discursul fiecăruia acoperă subiectul recunoștinței și al aprecierii celorlalți? Exact, o parte foarte mare. Și cât % vorbesc de rău un subiect? Partea asta e aproape nulă. Da, poate discută o anume problemă care are urmări nefaste pentru oameni, dar întotdeauna vin cu soluții -și doar expun o situație, nicidecum să încerce să înjosească un om.

Ba mai mult: toată cartea lui Dale Carnegie, Secretul succesului citit și răscitit de milioane de oameni vorbește de un singur subiect principal: nevoia oamenilor de a fi apreciați.

Da, fiecare din noi visează să contribuie cu ceva foarte benefic pentru societate, să fie înțeles și admirat. E în natura umană. Și da, e excelent dacă spui că nu îți pasă de hateri și continui să faci ce îți place. Dar în subconștient, pe lângă pasiune există și dorința de a împărtăși ce faci cu alții și de a fi apreciat. Indiferent de rezultat.

Așa că putem vedea cum setarea unui mindset pozitiv ne ajută să ne creăm o viață ușoară, dar să și relaționăm la un nivel mult mai profund și autentic cu cei din jur. Și să legăm relații reale de prietenie.

În concluzie, hai să încercăm să fim cât mai reali, mai empatici și… mai pozitivi. Pentru că avem doar de câștigat. S-au scris sute de cărți pe tema asta dar până nu simțim noi pe pielea noastră cât de bine e să te bucuri din tot sufletul de viață, nu avem cum să înțelegem pe deplin acestă putere genială a gândirii pozitive.

Poate te interesează și 2 subiecte asemănătoare:
Cum să treci peste dezamăgiri- Your Pocket Guide
și Cum să atragi norocul și banii în viața ta, cu detalii personale și tot tacâmul.

Spread the love

Îți recomand și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *