Self Growth, Social Media

5 tehnici de mindfulness în Social Media care îți vor reda fericirea

2020. Un an ce are toate semnele să fie un an extraordinar pe toate planurile, pentru toată lumea. Și pentru că este prima zi a acestui an, vom practica câteva tactici de mindfulness – și în Social Media.

Putem avea libertatea de a avea sub control multe aspecte din viața noastră, prin disciplină și focalizare corectă. Această practică poate fi foarte ușor implementată și în Social Media. De ce ar fi bine să facem asta? Din simplul fapt că merităm să fim fericiți, liberi și stăpâni pe orice situație, iar acest domeniu ne poate atrage uneori într-o spirală competitivă care nu ne aduce beneficii pe plan emoțional.

Cum am ajuns la această idee? Am citit o postare preluată, cu autor necunoscut legat de acest subiect și voi interpreta ideea prin perspectiva mea. Așadar:

 1. Nu te atașa de rezultat.

  Indiferent dacă ai un business sau postezi pur și simplu un selfie, o lucrare personală sau dai un share, nu te aștepta la un anume rezultat.
  De fiecare dată când ai așteptări vei vedea că numărul de likeuri va fi mult mai mic decât atunci când te relaxezi și faci acea postare, de dragul de a împărtăși un sentiment cu cei din jur.

  Ține minte, chiar dacă ai un business și AI NEVOIE de un anume rezultat, oamenii prind sentimentul din spatele postării și se vor comporta ca atare. Așadar, pune-ți toată bucuria și pasiunea în ce scrii și vei atrage exact oamenii pe care ți-i dorești clienți.
 2. Renunță la comparații.

  Există 2 feluri de a urmări social media.
  The wrong way: de a te simți împovărat și niciodată îndeajuns de bun pentru că există 2 miliarde și jumătate de oameni cu cont de Facebook care desigur că vor avea și talentele tale, dar și multe altele.
  ❤️ The right way: de a fi inspirat și de a te simți bucuros când vezi creativitatea și ideile celor din jur care îmbogățesc lumea prin existența lor. Atunci când ești pozitiv este ușor să fi inspirat și să dăruiești lumii propriul tău talent unic de care avem atâta nevoie.

  Ține minte, we’re in this together, să ne bucurăm și creăm împreună magie și nu într-o continuă competiție cum ne învață societatea.

 3. Scrie și urmărește doar lucruri pozitive

  Pe ce îți focusezi atenția, va crește. Așa că de ce am vrea să fim bombardați de drame și lucruri negative când putem să urmărim lucruri care să ne inspire.
  Nu spun că nu există probleme sau să închidem ochii la ele, ci pur și simplu să fim atenți mai degrabă la soluții.
  Acesta este principalul meu TIP ptr mindfulness în social media și îți va schimba radical starea de spirit dacă obișnuiești să urmărești și negativitate. Nu îți servește și lumea e oricum atrasă de lucruri care inspiră.

 4. Observă-ți reacțiile

  Social media este un spațiu excelent pentru introspecție. Dacă cineva te provoacă, care este răspunsul tău? Ce sentimente se nasc în tine atunci când cineva postează lucruri care sunt un subiect sensibil pentru tine?
  Este mult mai ușor să practici autocontrolul în mediile de socializare decât față în față. Așa că observă-te cu calm și bunăvoință.
 5. Observarea celorlalți

  Acum că am învățat să fim atenți la reacțiile noastre, ce sentimente avem față de ceilalți? Există judecată în această observare?
  Desigur că știm că nu trebuie să judecăm, dar dacă suntem foarte sinceri cu noi, exisă astfel de momente cand suntem pe social media?
  Dacă da, cât de des pe zi sau săptămână, apoi există o anume pagină sau persoană care ne provoacă aceste sentimente? Cu cât vom fi mai conștienți de aceste aspecte și mai sinceri cu noi, cu atât vom putea ajunge să fim constant fericiți și lipsiți de judecată în scrollul nostru periodic.

Social media este acum o parte integrantă din viețile noastre și felul în care o folosim ne poate aduce stări benefice sau, dimpotrivă, să crească nivelul de stres și anxietate.

De aceea aceste mici tips-uri de mindfulness în social media ne ajută să fim conștienți și în controlul sentimentelor noastre, încât acestea să fie doar benefice.

Un AN GLORIOS îți doresc!

Spread the love

Îți recomand și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *