carturesti carusel
Proiecte, România

Cărturești Carusel, nominalizată ca Libraria Anului la Târgul de Carte 2018 din Londra

Librăria Cărturești Carusel, sau Caruselul Luminii a fost deschisă in 2015 și a impresionat sute de mii de oameni din întreaga lume prin arhitectura ei unică, o îmbinare de clasic și fantastic. Deși din afară pare un spațiu mic, în interior librăria însumează 1000mp distribuiți pe 6 niveluri.

Construită în secolul XIX, edificiul a aparținut familei de bancheri Chrissoveloni începând cu 1903, apoi a fost confiscată de comuniști. După 1990 a fost reluată de un membru al familiei Crissoveloni și reamenajată de biroul de arhitectură Square One.
Deși are doar 3 ani de existență, Cărturești Carusel a reușit să impresioneze numeroase nume puternice, iar acum în 2018 devină una din cele 3 librarii spectaculoase nominalizate pentru Libraria Anului.

Pe lângă aceasta, celelalte două clădiri nominalizate sunt Librăria Timbooktoo (din Gambia) și Librăria Engleză Uppsala (din Suedia).

Nominalizarea face parte din Gala Internațională a Premiilor pentru Excelență London Book Fair, iar anunțarea câștigătorilor va avea loc marți, 10 aprilie în noaptea deschiderii târgului.

carturesti carusel

carturesti carusel

carturesti carusel

carturesti carusel

 

Photo Credit: Cosmin Dragomir

Spread the love

Îți recomand și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *